2 Mayıs 2012 Çarşamba

MODERNİZME SATAŞMALAR/AMELE YANIĞI


Gözü bir türlü doymayan zevata..


Lüks otellerin havuz başlarında 158950 faktörlü güneş koruyucu kreminizi sürerken dikkat edin! O kremin içeriğindeki amele emeğinin eritildiği asit, geleceğinin sömürüldüğü hücre yenileyici maddeler ve ter kokusu esansı o güzel cildinizi şerha şerha yarabilir, cayır cayır yakabilir..!

O otelin asansörünü kullanırken de dikkat edin!  Yükseklere çıkmak için kullandığınız o asansör üzerine basarak çıktığınız bir amelenin sırtı olabilir, aşağıya inerken de bir amelenin başını ezerek iniyor olabilirsiniz! Ancak ince bir ayrıntı var.! O asansörü bir ameleyi yaşama bağlayan zincir tutmakta ve zincirin ahı tutarsa zemine çakılabilirsiniz..! 

Jakuzide keyif yapayım derken de dikkatli olun! Çünkü o jakuzide bir amelenin su gibi duru  hayatını bulandıran  fakirliğinin isyanı tutabilir, onlardan mahrum ettiğiniz paralar cinnet geçirebilir. Su masajı yapıp toksinlerinizi atacağınıza, oksijeninizi attırabilir çırpına çırpına boğulabilirsiniz..! 

AVM'lerde dolaşırken de  dikkatli olun! O çok pahalı parfümleri denerken bileğinize yanlışlıkla amele yanığı  kokusunu sürüp bileğinizi yakabilirsiniz! Elbiseleri denerken de dikkat edin, her an bir kabinden bir amele yaması çıkabilir sizi delik deşik bırakabilir. AVM'lerde yama da satılmıyor ki utancınızı yamayasınız!!!

Yollarınıza serilen kırmızı halılarada dikkatli yürüyün! Üzerine keyifle ve kibirle bastığınız hayatınızın anlamı o halı kırmızı değil amele yanığı rengindedir. Kibriniz gözlerinizi yanıltıyor. Ayağınız bir amelenin kenarı kıvrılmış geleceğine takılırsa tepetaklak düşebilir boş bir akvaryum gibi olan kafanız tuz buz olabilir..!

Hak muhafaza!


-Sevilay Meraler-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder