7 Aralık 2013 Cumartesi

PAPA'NIN ÖPÜCÜĞÜ

O senin ya cennetinin eşiği ya da cehenneminin kapısıdır! sm


Vinicio Riva... 53 yaşında. İtalyan. Deri ve sinirlerde görülen doku bozulukları nedeniyle oluşan ve  sinir tümörü olarak da bilinen Nörofibromatoz hastası. Toplum ona 'Fil Adam' adını layık görmüş.

Papa I. Franciscus... Katolik dünyasının en büyük ruhanî lideri. 

Riva, Papa'nın St. Peters Meydanı'ndaki olağan konuşması esnasında kendisine yaklaşmış ve Papa da  hiç tereddüt etmeden onu   büyük sevgiyle kucaklayıp öpmüş. Riva o anlar için: Papa'nın elleri yumuşacıktı ve gülümsemesi o kadar temiz o kadar etkileyici ki kendimi cennette hissettim ve yüzümü okşadığı an hissettiğim şey yalnızca aşktı"demiş. Sonra teyzesine dönüp; "İşte tüm acılarımdan kurtuldum! demiş.

Biz... "Yeryüzünde büyüklenerek, kibirlenerek yürüme!" diyen Rabbe iman eden! ama deforme bedenlere acıyarak ve tuhaf tuhaf bakan, "ruh özürlü" toplumun nadide parçaları!

Biz... "Âmâya rehberlik etmeyi, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde hitap etmeyi, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade etmemizi isteyen; engellileri bağrına basan, Yemen'e vali yapan, çölün yalnızıyla yalnızlığını paylaşan, seven, sahip çıkan bir peygamberin duyarsız ümmeti!

Biz... Bayram Arifesi alış verişe çıkan bedensel özürlü bir insanı: "Hızımızı kesiyorsun!" diye azarlayıp, sevincini gözyaşına dönüştüren "edep engelli" toplumun üyeleri!

Biz... Bedensel deformasyonu olan insanların utanç içinde yaşamalarına, kendilerini izole etmelerine neden olan sebebi felâketin, insan kılıklı temsilcileri!

Sahi, ne zaman vazgeçeceğiz başkasının cehennemi olmaktan?

Ne zaman bizim de din adamlarımız, politikacılarımız, büyük amcalarımız bu insanları öpecek ve ne zaman onlara cenneti hissettirecekler?

Yani Bay Vinicio gibi, ne zaman tüm acılarından kurtulacaklar?

Ve ne zaman Müslüman kimliğimiz, bu kardeşlerimiz için "Toplumsal Kabul" projesini gerçekleştirecek? 

-Sevilay Meraler-




















Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/25480439/-https://www.google.com.tr/imghp?rlz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder