12 Kasım 2012 Pazartesi

MODERNİZME SATAŞMALAR/ YORGUNİZM

Yorgunizm,  mahvedicidir ve o kahredici izi,
 yalnızca çocukların gözbebeklerinde kalır... sm


Modernite, insan aklını tanrıya dönüştürmekle başladı insanlığı yağmalamaya..  İnsanı, insan kılan ne varsa yağmaladı. Bu hadsiz tanrı, akılsızlıkları doğurdu ve akılsızlıklar üredikçe, insanlık, sürüler halinde intihar etti. Modernite, küflü bir körlüktü ve bu körlük evrene yayılınca insanlık, kurt/landıkça kurt/landı.. Sonra izmleri doğurdu bu akılsızlık ve her izm eksik ve yanlış varlığıyla insanlığın aklını bir çöp yığınına dönüştürdü. İzmler, kaynağı akıl olan akılsızlıkların bütünüydü ve yol/suzluğun bir nevi idi. İzmler yolsuzdu ve yolcuları kayıplardadır.. Oysa yol, Bir'dir..

İzmler, sürüler içinde siyah bir hizipçilik yaratmaktan başka hiç bir işe yaramadı..  Sürüler halinde şuursuzluk, sürüler halinde nefret, sürüler halinde kölelik ve sürüler halinde kan.. Korkarım sonsuza dek sürecek.. Birey olamayan, düşünemeyen, idrak edemeyen, futbol fanatikliği basitliğinde olan bu garip sürünün en açık tanımını Meriç şöyle yapmıştır: 'Onlar sürü yavrum. Zincirlerinden başka kaybedecek neleri var? Karanlıktan geldiler, karanlığa gidiyorlar. Ummandaki dalgalar gibi sayısız.. Tarihi yok bu sürünün. Macerası yok. Yıldızlara tırmanan merdivenden habersiz. Yürüyen, esneyen, tepinen ve öğrendiği şeyleri tekrarlayan uzviyet. Kafanın vecdinden habersiz. Bu sarhoş karnaval alayını yıldızlar, yüzbinlerce yıldız, kayıtsız bakışlarıyla seyrediyor'..

Bu kainatı ve görüp görmediğimiz her şeyi Allah yarattı ve her şeyin tek sahibi, kadiri mutlak ve hakimi mutlak olan Allahtır. Allah varken, insanın kendini aklını tanrı sanması ve akılsızlığınca hareket etmesi, insanlık için sadece hezimettir. Bu hezimetin de en masum kurbanları, çocuklardır. Çünkü Allah için yapılmayan her eylem, her çocuğun gözbebeğini farklı bir şekilde yaralar. Abdulkadir Geylani'nin 'yaptıklarınızı "Allah" için yapmıyorsanız boşuna yorulmayın' sözünü okuyunca ve üzerinde düşündükçe, sayısı yüzlerce olan dünyadaki bütün izmleri "yorgunizm" adı altında toplamakta kendimce bir mahzur görmedim. İzmlerin uğruna çekilen bu kadar acı, bu eylemler, bu söylemler.. Akılsızlık yorgunluğu.. Evet bu dünya yorgunizmin elinde kahırlarda, insanlık yorgunizmin elinde bunalımlarda.. Yol gösterici olduğu sanılan izmler aslında hiç bir yere ulaşmayan yolsuzluklardır. Bu yüzden çıkmaz sokakları, labirentleri, bataklıkları bitmeyecek bu dünyanın.. 

Yazıyı Necip Fazıl'ın şu sözleriyle bitireyim:
  
Allah'tan başka her şey bâtıl..
Kapitalizm ve liberalizm; cemiyetin hakkını çalar,
Sosyalizm ve kominizm; ferdin hakkını çalar,
Materyalizm ve pozitivizm; ruhun hakkını çalar..



-Sevilay Meraler-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder