31 Ekim 2012 Çarşamba

YAĞMUR KOZMOPOLİT BİR AŞKTIR

Yağmur kozmopolit bir söylemdir...  

Ne çok acının, ne çok haksızlığın, ne çok kanın yaşandığı dünyamızda yağmur eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin adıdır. Kırmadan, vurmadan, yaralamadan, ezmeden nasıl yaşanılacağını anlatır. Yaşatarak , ferahlatarak... Bizler gibi değil yani.. Çünkü;

Yağmur kozmopolit bir aşktır.. Hesapsızca yağar.. Sorgulamadan, yargılamadan.. 

Eşitlikçidir.. Apolitiktir.. Özgürlükçüdür.. 

Ne tarafgirliği vardır, ne çok yüzlülüğü.. Ne tenlerin rengine göre azaltır kendini, ne ruhların t/aşkınlıklarına göre çoğaltır.. Duru olanın da üstüne yağar, kuru olanın da.. Örtülünün de üstüne yağar, örtüsüzün de.. Kapitalistlerin de üzerine yağar, liberalistlerin de.. Marjinalleri de ıslatır, en sıradan olanları da.. 

Bakmayın rasyonel aklın onu bir su damlası basitliğinde gördüğüne.. O bir davanın yağışıdır.. En koyu izmlerinden de koyudur davası.. En irrasyonalist tavrıyla,  davasının en büyük savunucusudur. Sloganı kainatı inletecek kadar yumuşak ve sessizdir... Yumruğunu sıktığında ise kuramları, teorileri, sular seller götürür..

Yağmur kozmopolit bir aşktır.. Çelişkisiz yağar.. Muğlak niyetlerle ilişkisizdir.. Akılla ilişki/nsizdir yani..  Nettir.. Hiç olamadığımız kadar yani.. Egocul değil, insancıldır.. Sınırcısızdır.. Çizgileri bile yoktur.. Bütün çizilmişlerin sınırsızlığını savunur yani.. Yağdığında bütün çizgilerin renkleri dağılır.. Adildir de.. Dikenli telleri de ıslatacak kadar hatta.. 

Tekel özgürlükçüsü de değildir, dünyanın bütün ellerini ıslatır yani... Akımların, aklı ayırdığına inanmaz.. En tutkulu modernist aklı de ıslatır, en ilkel kabilenin akılsızlığını da.. Statüleri de takmaz hani! Bu yüzden batının kriterlerini de ıslatır, doğunun kritersizliğini de.. Kalbe de yağar, akla da.. 

Anarşist bir tavrı yoktur, çatışmacı da değildir.. Ne gökte kaos yaratır, ne yerde.. Öyle ki yağdığında damlalar bile birbirleriyle çarpışmaz.. Bireycidir.. Sürülere sürüce yağmaz, teklere, teker teker yağar.. 

Yağmur neden mi yağar? Nasıl yaşanması gerektiğini anlatmak, aşkı anlatmak için tabiki.. Siz de bunu anlayabilmek için aklınızı biraz yorun lütfen. Anlayacaksınız inanın.. Göreceksiniz ki yağmur ideal sandığımız aşkın en gerçek, en ıslak söylemidir.. 

Yağmur, kozmopolit bir söylemdir... Biz, kozmopolit bir çölüz.. Yağmurun çöle yağışı ise sadece aşktandır..  
-Sevilay Meraler-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder