12 Aralık 2012 Çarşamba

MODERNİZME SATAŞMALAR/ TAİFE-İ NİSANIN GARABETLERİ II


Bu konuyla ilgili, yazmayayım diyorum, yazmayayım diyorum fakat öyle makaleler okuyor öyle cümleler görüyorum ki ruhuma sinen o muşmula suratlı sıkıntıyı atmak için alternatif bulamıyorum. Son zamanlarda hangi karanlıktan çıktıkları belli olmayan bir grup aklı nakıs, hortlaklar gibi aramızda dolanmaya başladı. Bu güruh kimliğini "islamcı feminist" olarak adlandırıyor. Şimdi gelin "islamcı feminizm" söyleminin ve "islamcı feministler"in namütenahi çelişkilerine bir göz atalım. Önce kavramlardan yola çıkalım:

İslam dini, ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem'in tebliğ ettiği ilk "tevhid dini" ile diğer semavi dinlerin bir devamı, bunların sonuncusu ve en mükemmelidir.* Feminizm, 17. yüzyılda ortaya çıkan temeli batı olan ve kadın haklarını korumak amaçlı ortaya çıkan bir harekettir. 

Bu kadar farklı kulvarda ve birbirine bir çölün iki kıyısı kadar uzak olan bu kavramın bir araya gelmesi hangi aklın mucizesidir bilmiyorum ama paçasında zeka ve şuur aktığı besbelli!!! İslam kendine has, spesifik ve derin bir kelimedir; kapsama alanı o kadar geniştir ki kenarına sağına soluna eklenen her kelime, "filde kirpik" kadar küçük, yetersiz ve absürttür. 

Feminizmin bir çok adlandırması vardır; siyah feminizm, marksist feminizm, liberal feminizm v.b. Tuhaftır ki bu kadar yaygın olan ve bu kadar çok adlandırması olan bu hareketin 'Hristiyancı Feminizm', 'Yahudici Feminizm' gibi adlandırması yoktur! Hoş Hristıyancı, Yahudici, Zerdüştcü, Brahmancı gibi bir adlandırma da zaten yoktur!!! Bu zulüm sadece 'İslam'a yapılmış.

Feminizm, hizipçi bir kavramdır, insanı bedensel özelliklerine göre ayırır. Bütün ayırımlar ve özellikle cinsiyet ayırımı tarafgirliği zorunlu kılar. Her tarafgirlik de eşitsizliği!!  Hem eşitliği savunup hem bu kadar eşitsiz olmak akla zarar! 

İslamda insanlar eşittir ve  üstünlüğün tek göstergesi takvadır; takvanın kadını, erkeği yoktur; yani takva cinsiyetsizdir; dolayısıyla islamın feminizme/ maleizme ihtiyacı yoktur

Feminist teoloji, kadının insan mı, hayvan mı, şeytan mı olduğu uzun süre tartışılan bir dine mensup olan insanların, bu haksızlığına bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. Dinsel noktadaki bu hak arayışı doğal ve olması gereken bir tepkidir; oysa İslamiyette böyle bir haksızlık olmadığı ve kadın değerli ve eşit olduğu için, hak arama arayışına girilmez. 

İslamcı feministlerin savundukları haklar ve haksızlık olarak adlandırdıkları davranışlar genelde şiddet, ekonomik yetersizlik, eğitimsizlik v.b etrafında toplanıyor. Evet bunlar haksızlık; ama kadına değil insana!! Bunca haksızlığın altında islamın erkeğe verdiği haklar değil; erkeklerin ve kadınların iyi bir müslaman olmayıp, birbirlerine verdikleri haksızlıklara dayanıyor. Sorun, kadının erkeğe veya erkeğin kadına şiddet uygulamasıyla alakasızdır. Sorun insanın insana şiddetin uygulamasıyla alakalıdır. Şiddetin kaynağı da çoğu zaman alkol, uyuşturucu, kumar, maddi yetersizlik ve cehalettir. Zaten islamda yasak olan bu eylemleri yapmadığınızdabu nedenlere bağlı sorunlar çıkmaz. Müslüman alkol ve uyuşturucu kullanmaz, kumar oynamaz, ekmeğini helal yollardan kazanır ve her daim şükürdedir. Kuran okuduğu için de şuurludur. Geriye belki yine şiddet kalacaktır ama eminim ki oranı bayağı düşecektir. Kadına şiddet uygulanıyorsa bunun sebebi erkeğin beynine, ruhuna cehaletiyle şiddet uygulaması ve kendini islamsıın güzelliğinden mahrum bırakmasıdır.

Bu yüzden iyi bir müslüman erkekten (baba, eş, kardeş v.b) mahrum her kadın, femnizm yılanına sarılacaktır ve acı acıyı doğuracaktır; oysa islami karaktere sahip bir erkek dünyanın en tatlı erkeğidir; ama ne çok erkek, ne çok acı ve ne çok acı erkek var yaaa..

Demem şu ki "Müslüman", -feministler için yazayım çünkü onlar bu kelimeyi de cinsiyetine ayırır!!- (yani hem kadın hem erkek) elinden dilinden emin olunandır. Bir müslümanın ne kendine, ne başkasına, ne hayvanlara ne çevreye ne de uzaya zarar vermesi mümkün değildir.  Bir yerde bir sıkıntı varsa, bu, islamın iyi anlaşılmamasıyla alakalıdır. Uzun ilimlere gerek yok! Rengi, ırkı, eğitimi, statüsü, burcu "islam" olan her insan, "mümin" dır. Mümin de  iyidir, eşitlikçidir, adildir, merhametlidir.. Bu kadar basit!!
Feminizm, modernizmin kadını köleleştirme hareketidir.. 
Feminizm, kadını erkekleştirme hareketidir.. 
Feminizm, kadının "insan olma hakkını insan olma eşitliğini" elinden alan bir harekettir.. 

Demem o ki; bir yerde islam varsa, o yerde hiç bir modernist harekete ihtiyaç yoktur..


Bir de o güruha demem şu ki; hem böyle bir dine sahip olup, hem de bu hallerde oluşunuzun hangi mantıksızlığa dayandığını bilmek isterdim. Modernizmin pisliğine bulanmadan nasıl açıklayacaksınız bilmıyorum ama yine de öğrenmeyi umuyorum.. Ha bir de şu pejmürde kılığınızın, erkeksi tavrınızın ve şuh pozlarınızın islamla alakası yok haberiniz olsun!!!


-Sevilay Meraler-
* İslam İlmihali. Diyanet İşleri Başkanlığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder